joi, 1 octombrie 2015

Atracţiile din zona Joensuu



Joensuu este un oraș din estul Finlandei cu o populaţie de 58.000 de locuitori şi este capitala provinciei Karelia.
Orașul este un centru important de cultură, transport și comerț. De asemenea, este și un centru important educațional, cu peste 9.500 de studenți la universitatea din oraș și la politehnică.


Dacă aveţi drum prin Joensuu nu trebuie să rataţi: 
Parcul Național Koli este o rezervație naturală ce se întinde pe 30 de km2 și este situat pe malul de vest al lacului Pielinen.

Scopul acestui parc nu este de a conserva natura sălbatică, ci de a se păstra vie agricultura tradițională.


Muzeul Buncăr din Joensuu este parte a celui mai mare proiect de construcție din istoria finlandeză. Acest muzeu cuprinde două adăposturi din oțel și beton armat, artefacte, arme, șanțuri, obstacole pentru tancuri.




În cadrul Muzeul Kareliei de Nord există două tipuri de expoziții, permanente și mobile. Expozițiile permanete înfățișează istoria locală și tradițiile populare, iar expozițiile mobile sunt fie proprii, fie expuse de către alte muzee.



Muzeul de Artă din Joensuu. Clădirea neo renascentistă construită în anul 1894 adăpostește colecții de tablouri din sec. XIX. 

Colectia de Antichitati conține exemplare grecești și etrusce, Precum și elemente romane din perioada elenistică.
De asemenea, se pot admira colecții de icoane, picturi și sculpturi din sec. XIV și colecții de artă chinezească.




Carteirul artizanilor - Taitokortteli. 

Înființat în anul 2006 de către Asociația de Artizanat a Kareliei de Nord împreună cu întreprinderile locale, Cartierul artizanilor adăpostește un centru cultural activ ce oferă o gamă variată de produse artizanale.


Dacă veți avea norocul să vizitați Finlanda trebuie să va obișnuiți cu bucătăria finlandeză. Se consumă foarte multe preparate din carne de pește, porc sau vită dar veți întâlni şi carnea de ren sau balenă. Pe lângă carne mai sunt folosiți şi cartofii, ciupercile, ceapa, fructele de pădure, morcovi şi produse lactate.

Porridge

Mâncăruri pe bază de peşte



Deserturi




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu